Operation

Operation af kæledyr

Når dit kæledyr skal igennem en operation på Langå Dyrehospital, sørger vi for, at oplevelsen bliver så god og tryg som muligt for både dit kæledyr og dig som ejer.

På operationsdagen afleverer du som regel din hund eller kat først på dagen. Vi indlægger den i vores hunde- eller katterum, indtil operationen finder sted i løbet af formiddagen. På dyrehospitalet deler vi hunde og katte op i to rum for at stresse kæledyrene mindst muligt.

Ved operation af kæledyr skal du huske, at

  • dit kæledyr altid skal være fastende. (dette gælder ikke gnavere) Det vil sige, at du skal fjerne foderet ved sengetid aftenen i forvejen.
  • det er vigtigt, at du husker at lufte din hund inden ankomst til dyrehospitalet.
  • tjekke dit kæledyrs forsikring

Behandlingen og indlæggelsen skal helst være en så rolig oplevelse som muligt for dit kæledyr. Oftest bedøver vi først dyret lige inden det operative indgreb. Hvis dit kæledyr er meget nervøst, kan vi eventuelt bedøve det, mens du stadig er her.  

Dit kæledyr vil som hovedregel være vågent og klar til afhentning om eftermiddagen. Patienter vil kun i sjældne tilfælde overnatte på hospitalet, da vi mener, at de er mere trygge og rolige i vante omgivelser derhjemme.

Når kæledyret kommer hjem

Dit nyopererede dyr vil ofte være forsynet med forbinding til beskyttelse af operationssår. Ofte vil kæledyret også få en krave eller en bodystocking på, som forhindrer, at patienten kan slikke i såret.

I forbindelse med operationen vil dit kæledyr altid være smerte- og antibiotikabehandlet, og tabletter til behandling hjemme vil blive udleveret ved afhentning.

Når dit kæledyr kommer hjem, vil det være påvirket af narkosen og bør derfor fodres forsigtigt med små portioner af dets yndlingsfoder for at forhindre opkastninger. Vi giver dig et letoptageligt postoperativt foder med hjem. 

Minimal blødning fra operationssåret kan forekomme. Hvis du er i tvivl om noget, er du altid meget velkommen til at ringe til os. I de fleste tilfælde vil helingen være næsten komplet efter 10 dage, og stingene kan fjernes på dyreklinikken. Husk, at du skal aftale tid til dette hos os.