Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereKiropraktik for heste

Kriopraktik er for alle heste og alle aldre

Kiropraktik kan benyttes til forebyggelse mod skader og som støttebehandling i forbindelse med skader og genoptræning. Det er også godt til avlshopper efter foling og ungheste omkring tilridning.

Hvad går kiropraktik ud på? 

Når man laver kiropraktik, arbejder man meget omkring rygsøjlen. Formålet er at få led og muskler i hele kroppen til at arbejde korrekt sammen. På den måde opnår vi mest bevægelighed med mindst belastning.

Når man primært arbejder omkring rygsøjlen, er det fordi alle nerver udgår herfra og sender små forgreninger ud til hver enkel muskel i kroppen. Nogle gange bliver signalerne lidt sløve, og det kan mærkes ved, at bevægeligheden ikke er så stor i en større eller mindre muskelgruppe. Musklen kan blive spændt, og der kan være smerter i området.

Ved hjælp af små manipulationer omkring et led kan nerverne igen aktiveres, så de sender de rigtige signaler frem og tilbage fra hjernen. Når signalvejen er genoprettet, vil muskel og led igen arbejde normalt og løsgjort.

Hvornår har min hest gavn af kiropraktik?

Den unge Hest: Det kan være en god idé med kiropraktik, inden eller i forbindelse med tilridning, så man sikrer den bedste start for hesten, når den skal i gang med at bruge sin krop mere intensivt. Også føl der er født med skævheder i ryg og ben, kan hjælpes på vej kiropraktisk.

Den aktive hest: Sportsheste, om det er dressur, spring, islænder, trav eller galopheste har stor gavn af kiropraktik, både for at undgå skader men også for at præstere endnu bedre, når muskler og led arbejder optimalt. Her kan man med fordel behandle op til større konkurrencer.

Den gamle hest: Når vores heste bliver ældre, nedsættes fleksibiliteten i muskler og led, og der er flere småskavanker, slitage af led og sener. Kiropraktik kan hjælpe med at holde hesten i gang og lindre de mindre skavanker. På den måde kan hesten fungere rigtig godt under rytter i endnu flere år.

Avlshoppen: Avlshopper kan efter foling være meget skæve i bækkenregionen, og her kan man med kiropraktik hjælpe hoppen til igen at bruge sig korrekt og få rettet skævheder. Specielt hvis hoppen efterfølgende skal være ridehest, har den stor gavn af kiropraktik efter foling.

Efter skade/genoptrænng: I forbindelse med genoptræning efter sygdom eller skade kan kiropraktik hjælpe hesten godt på vej. Ofte har hesten i en periode været anspændt eller halt. Ved hjælp af kiropraktik kan vi få hesten til at slappe af, så den kan begynde at træne sine muskler op igen på optimal vis.

Tidsbestilling og priser

Hest:

Priserne er eksklusiv kørsel

Tidsbestilling på tlf: 86 46 39 99 eller via Online booking

Behandlinger foregår hos Langå Dyrehospital & Sundt Hesteliv