Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereKiropraktik Hest

Kiropraktik er for alle heste og alle aldre. Det kan benyttes til forebyggelse mod skader og som støttebehandling i forbindelse med skader og genoptræning. Det er også godt til avlshopper efter foling og ungheste omkring tilridning.

Hvad går kiropraktik ud på?

Når man laver kiropraktik, arbejder man meget omkring rygsøjlen. Formålet er at få led og muskler i hele kroppen til at arbejde korrekt sammen. På den måde opnår vi mest bevægelighed med mindst belastning.

Når man primært arbejder omkring rygsøjlen, er det fordi alle nerver udgår herfra og sender små forgreninger ud til hver enkel muskel i kroppen. Nogle gange bliver signalerne lidt sløve, og det kan mærkes ved at bevægeligheden ikke er så stor i en større eller mindre muskelgruppe. Musklen kan blive spændt, og der kan være smerter i området.

Ved hjælp af små manipulationer omkring et led kan nerverne igen aktiveres, så de sender de rigtige signaler frem og tilbage fra hjernen. Når signalvejen er genoprettet, vil muskel og led igen arbejde normalt og løsgjort.

Hvornår har min hest gavn af kiropraktik?

Den unge Hest: Det kan være en god ide med kiropraktik inden, eller i forbindelse med tilridning, på den måde sikre man den bedste start for hesten, når den skal i gang med at bruge sin krop mere intensivt. Også føl født med skævheder i ryg og ben kan hjælpes på vej kiropraktisk.

Den aktive hest: Sportsheste, om det er dressur, spring, islænder, trav eller galopheste har stor gavn af kiropraktik, både for at undgå skader men også for at præstere endnu bedre, når muskler og led arbejder optimalt. Her kan man med fordel behandle op til større konkurrencer.

Den gamle hest: Når vores heste bliver ældre, nedsættes flexibiliteten i muskler og led, der er flere småskavanker, slitage af led og sener. Kiropraktik kan hjælpe med at holde hesten i gang og lindre de mindre skavanker. På den måde kan hesten fungere rigtig godt under rytter i endnu flere år.

Avlshoppen: Avlshopper kan efter foling være meget skæve i bækkenregionen, her kan man med kiropraktik hjælpe hoppen til igen at bruge sig korrekt og få rettet skævheder. Specielt hvis hoppen efterfølgende skal være ridehest har den stor gavn af kiropraktik efter foling.

Efter skade/genoptrænng: I forbindelse med genoptræning efter sygdom eller skade kan kiropraktik hjælpe hesten godt på vej. Ofte har hesten i en periode været anspændt eller halt. Ved hjælp af kiropraktik kan vi få hesten til at slappe af, så den kan begynde at træne sine muskler op igen på optimal vis.

Hvornår har min hund eller kat gavn af kiropraktik?

Den unge hund: Unge hunde, der er aktive og vokser, kan have gavn af et kiropraktisk tjek for at sikre, at de bruger alle dele af kroppen lige. Hvis man allerede fra hvalp/unghund går skævt, sætter det sig nemt til slidgigt, når hunden bliver ældre.

Den aktive hund: Hunde, der skal præstere på høj plan, fx agility-, spor- eller jagthunde har stor gavn af kiropraktik, både for at undgå skader men også for at præstere endnu bedre, når muskler og led arbejder optimalt.

Den gamle hund/kat: Når vores dyr bliver ældre, ser vi ofte gigt i ben eller ryg. Det kan ikke helbredes, men med kiropraktik kan vi sørge for at spændte muskler løsnes og at leddene omkring er smidige. På den måde kan vi i høj grad smertelindre og give en god livskvalitet.

Katten: Katte kan som hunden have stor gavn af kiropraktik. Hvis man ser, at katten har svært ved at holde sin pels eller den ikke længere hopper op på ting som den plejer, så kan det være tegn på smerter i lænd og ryg.

Den opererede hund/kat: I forbindelse med genoptræning efter sygdom eller skade kan kiropraktik hjælpe dyret godt på vej. Ofte har dyret i en periode været anspændt eller halt op til en operation for fx korsbåndsskade. Ved hjælp af kiropraktik kan vi få hunden/katten til at slappe af, så den kan begynde at træne sine muskler op igen.

Tidsbestilling og priser

Hest:

Kiropraktik 1. behandling. Pris: 1250 kr.

Efter opstartsbehandling er pris per gang: 1000 kr.

Priserne er eksklusiv kørsel

Tidsbestilling på tlf: 86 46 39 99 eller via Online booking

 

Hund/kat:

Opstart af kiropraktik, inkluderer 2 behandlinger.

Pris: 1198 kr.

Efter opstartsbehandlinger er pris per gang: 499 kr.

5-turskort: 1999 kr.

Tidsbestilling hos Langå Dyrehospital & Sundt Hesteliv Tlf: 86 46 39 99

Behandlinger foregår hos Langå Dyrehospital & Sundt Hesteliv