Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereLopper og flåter

Hjælp dit kæledyr af med lopper og flåter!

Lopper og Flåter er noget vi alle gerne vil undgå. For at behandle effektivt mod det, findes der flere forskellige muligheder for at behandle vores hunde og katte.

Der findes tabletter og pipetter og halsbånd. Det er forskelligt fra produkt til produkt hvor tit de skal opdateres.

Hvis du har behov for behandling til dit dyr, så ring til os og vi finder den rigtige løsning til dit kæledyr.

Lopper:

Lopper kan være til stor gene for dig og dine kæledyr. Lopper vil mest være i omgivelser hvor der er hunde eller katte, men kan også være på andre dyr.  Hvis du lige er flyttet ind i et hus eller lejlighed og opdager der er lopper, så er det den tidligere lejer eller ejer der har haft kæledyr. I dette tilfælde er det vigtigt at du straks behandler alle dyr i hjemmet mod lopper. Og at du sørger for konstant behandling i minimum 3 måneder, og gerne mere.

Mennesker kan også blive bidt af lopper, især hvis der ikke er kæledyr i hjemmet.  Lopperne ligger æg, der bliver til larver og larverne lever af loppernes afføring og de organiske partikler der måtte være på gulve og i tæpper, - derfor er grundig støvsugning vigtig. Sørg altid for at smide posen ud.

Lopper kan være vanskelige at komme til livs. Men konstant behandling af alle kæledyr i hjemmet med et effektivt loppemiddel, i minimum 3 måneder vil som regel få bugt med dem.

Ikke alle dyr viser tegn på at de har lopper. Nogle hunde og katte kan have mange lopper uden at det sådan lige bemærkes. Andre har ”loppeallergi”. Det vil sige at de reagerer kraftigt på loppernes bid, og de dyr vil vise tydelige tegn på kløe og hudforandringer. Har dyret loppeallergi behøver der ikke være ret mange lopper for at det slår kraftigt ud.

Flåter:

Skovflåten er en mide, der kan overføre skadelige sygdomme

De seneste år har antallet af flåter tilsyneladende været stigende, sandsynligvis i takt med at den vilde bestand af rådyr er øget. Rådyret er sammen med musen en af flåtens naturlige værter. Det stigende antal kan også skyldes andre forhold, som man endnu ikke er helt klar over.

Flåter skal fjernes, så snart de opdages.

Det er en almindelig anerkendt påstand, at flåter som fjernes inden for de førtse 24 timer ikke har nået at overføre sygdomme. Det er en påstand, som kun gælder for borreliabakterien, men den gælder ikke for overførslen af TBE-virus.

Det er vigtigt, at hele flåten fjernes.

  • En flåt fjernes lettest med en "flåtfjerner" eller en "tægetang". Denne griber om hovedet nede i huden, og flåten fjernes ved at tangen ubesværet drejes. Herved kommer hele flåten ud.

  • Man kan også tage fat om flåtens hoved med en pincet, og derefter forsøge at få den til at slippe sit tag, ved enten at dreje den rundt eller ved at lave et langt sejt træk. Pas på at flåten ikke går i stykker.

  • Man skal ikke følge de gamle husråd om at nulre flåten med olie, vaseline eller margarine. Man risikerer at flåten tømmer alt sit maveindhold ud, hvorved der er større risiko for at den overfører borrelia.