Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereKiropraktik v. vores dyrlæge Mette Ebbensgaard

ryg problemer rygproblemer smerter ondt hund Hund kiropraktor dyrlæge halthed skævhed
Forebyggende behandling til hund og kat

Kiropraktik for alle racer og alle aldre 

Kiropraktik kan benyttes til forebyggelse mod skader og som støttebehandling i forbindelse med fx. operationer. Det er også godt til ældre hunde med ryg og ben problemer. 

Hvad går kiropraktik ud på? 

Når man laver kiropraktik, arbejder man meget omkring rygsøjlen. Formålet er at få led og muskler i hele kroppen til at arbejde korrekt sammen. På den måde opnår vi mest bevægelighed med mindst belastning. 

Når man primært arbejder omkring rygsøjlen, er det fordi alle nerver udgår herfra og sender små forgreninger ud til hver enkelt muskel i kroppen. Nogle gange bliver signalerne lidt sløve, og det kan mærkes ved, at bevægeligheden ikke er så stor i en større eller mindre muskelgruppe. Musklen kan blive spændt, og der kan være smerter i området. 

Ved hjælp af små manipulationer omkring et led kan nerverne igen aktiveres, så de sender de rigtige signaler frem og tilbage fra hjernen. Når signalvejen er genoprettet, vil muskel og led igen arbejde normalt og løsgjort. 

Du kan se en video her, hvor Mette fortæller lidt om kiropraktik

Hvornår har min hund eller kat gavn af kiropraktik?

Den unge hund: Unge hunde, der er aktive og vokser, kan have gavn af et kiropraktisk tjek for at sikre, at de bruger alle dele af kroppen lige. Hvis man allerede fra hvalp/unghund går skævt, sætter det sig nemt til slidgigt, når hunden bliver ældre. 

Den aktive hund: Hunde, der skal præstere på højt plan, fx agility-, spor- eller jagthunde har stor gavn af kiropraktik, både for at undgå skader men også for at præstere endnu bedre, når muskler og led arbejder optimalt. 

Den gamle hund/kat: Når vores dyr bliver ældre, ser vi ofte gigt i ben og ryg. Det kan ikke helbredes, men med kiropraktik kan vi sørge for at spændte muskler løsnes, og at leddene omkring er smidige. På den måde kan vi i høj grad smertelindre og give god livskvalitet. 

Katten: Katte kan, som hunden, have stor gavn af kiropraktik. Hvis man ser, at katten har svært ved at holde sin pels, eller den ikke længere hopper op på ting, som den plejer, så kan det være tegn på smerter i lænd og ryg.

Den opererede hund/kat: I forbindelse med genoptræning efter sygdom eller skade kan kiropraktik hjælpe dyret godt på vej. Ofte har dyret i en periode været anspændt eller halt op til en operation for fx. korsbåndsskade. Ved hjælp af kiropraktik kan vi få hunden/katten til at slappe af, så den kan begynde at træne sine muskler op igen. 

Tidsbestilling og priser:

Du finder priser på opstart og genbehandlinger, (prisen er den samme for hund/kat) her

Tidsbestilling på 86463999 eller online på onlinebooking

Behandlinger foregår hos Langå Dyrehospital & Sundt Hesteliv