Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereHar din hund orm?

Orm hos hunde

Skal min hund have ormekur?

Vi anbefaler altid, at hvalpe får ormekur, når de er ca. 4 uger, og igen når de er ca. 8 uger. Her behandles moderen samtidig. Derudover er det kun nødvendigt at give ormekur, hvis man ser orm hos hunden, eller hvis man er i tvivl, om hunden har fået behandling mod orm som hvalp.

De orm vi behandler for hos hvalpe, er spoleorm. De fleste hvalpe smittes allerede i fosterstadiet eller som nyfødte via modermælken. Når voksne hunde får orm, kan det være mange forskellige orm. De fleste orm vi ser, er spolorm og bændelorm, men der findes også en række andre. Det kan diagnosticeres via en afføringsprøve, hvilke orm der præcist er tale om.

Hvordan bliver min hund smittet med orm?

De forskellige orm har forskellige smitteveje. Én type bændelorm kan overføres med lopper, og andre typer orm såsom spolorm, hageorm og hjerteorm, kan overføres til hunden fra andre dyrs afføring, eller hvis den æder mindre dyr som snegle, fugle eller smågnavere.

Hvilestadier af spolormen kan forblive i hunden i årevis. I en drægtig tæve kan de hvilende stadier aktiveres og smitte hvalpene inden fødslen eller senere via modermælken.

Kan jeg selv eller min familie blive smittet med orm fra hunden?

Hunde og menneskers indvoldsorm er ikke de samme. Det kan dog alligevel ske, at man kan blive smittet med orm fra hunden, det giver dog normalt ikke anledning til sygdom. Smitte sker ved tæt kontakt med hundens afføring. Sandkasser bør dækkes til, da små børn er ekstra udsatte, fordi de putter fingrene i munden.

Hvordan behandler jeg min hund mod orm?

Ormekur til dyr er på recept. Det betyder, at vi skal se dyret og/eller en afføringsprøve fra dyret for at konstatere, hvilke ormetyper der er tale om. Alt efter hvilke orm der er tale om, er der forskellige præparater, dyrlægen kan vælge at udskrive. Der er ingen langtidseffekt af en ormebehandling, dyret kan blive smittet med orm igen på et tidspunkt senere i sit liv.

Symptomer på orm:

Symptomer på orm hos hund kan være:

  • Diarré
  • Dårlig trivsel
  • Svaghed
  • Hoste
  • Tør og kedelig, glansløs pels
  • Tyk, rund mave hos hvalpe

Der findes orm og parasitter, som vi ikke har set så meget af før, men som der desværre kommer mere og mere af. Her tænker vi på lungeorm og Giardia. Du kan læse mere om det på Netdyredoktor: