Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereEn tryg oplevelse for både kæledyr og ejer

Dyrlæge Lars Hougaard i operationen Her er en kanin ved at blive opereret, der er altid en veterinærsygeplejerske til at overvåge anæstesien Her får en indlagt hund serveret lidt mad
Operation af kæledyr

Når dit kæledyr skal igennem en operation hos Langå Dyrehospital & Sundt Hesteliv, sørger vi for, at oplevelsen bliver så god og tryg som muligt for både dit kæledyr og dig som ejer.

På operationsdagen afleverer du som regel din hund eller kat først på dagen. Vi prøver så vidt det er muligt at planlægge dagen sådan at du kan sidde med hunden mens en beroligende indsprøjtning virker, katte bedøves på en anden måde, og indlægges med det samme. Vi indlægger i vores hunde- eller katterum, indtil operationen finder sted i løbet af formiddagen. På dyrehospitalet deler vi hunde og katte op i to rum for at stresse kæledyrene mindst muligt.

Når dit dyr skal i narkose vil vi altid først lave en sundhedsundersøgelse for at tjekke at helbredet er i top. Før en bedøvelse vil vi altid anbefale en blodprøve. Med sådan en blodprøve kan vi sige mere om dit dyrs almene heldbredstilstand. I sådan en prøve undersøger vi bla. om der skulle være en skjult infektion, om de vigtige organer virker som de skal samt hvordan væskebalancen ser ud. 

En blodprøve inden en bedøvelse skal gerne tages på samme dag som bedøvelsen skal foregå, men kan evt. tages nogle dage op til hvis det passer godt. Pris præblodprøve

De mest gængse operationer, som vi udfører på dyrehospitalet, kan du se nedenfor: 

 • Kastration (hund, kat, gnaver)
 • Sterilisation (hund, kat, gnaver)
 • Tandrens
 • Tandextrationer
 • Fjernelse af retinerede mælketænder
 • Tandrøntgen
 • Operation ved livmoderbetændelse (hund og kat)
 • Fjernelse af diverse knuder (fx mammaetumores eller hudtumores)
 • Knæoperationer: Patella, korsbånd (TTA mv.)
 • Diverse frakturer

Ved operation af kæledyr skal du huske, at

 • dit kæledyr altid skal være fastende. (dette gælder ikke gnavere) Det vil sige, at du skal fjerne foderet ved sengetid aftenen i forvejen.
 • det er vigtigt, at du husker at lufte din hund inden ankomst til dyrehospitalet.
 • tjekke dit kæledyrs forsikring

Behandlingen og indlæggelsen skal helst være en så rolig oplevelse som muligt for dit kæledyr. Oftest bedøver vi først dyret lige inden det operative indgreb. Hvis dit kæledyr er meget nervøst, kan vi eventuelt bedøve det, mens du stadig er her.  

Dit kæledyr vil som hovedregel være vågent og klar til afhentning om eftermiddagen. Patienter vil kun i sjældne tilfælde overnatte på hospitalet, da vi mener, at de er mere trygge og rolige i vante omgivelser derhjemme.

Når kæledyret kommer hjem

Dit nyopererede dyr vil ofte være forsynet med et plaster til beskyttelse af operationssår. Ofte vil kæledyret også få en krave eller en bodystocking på, som forhindrer, at den kan slikke i såret.

I forbindelse med operationen vil dit kæledyr altid være smertebehandlet, og tabletter til behandling hjemme vil blive udleveret ved afhentning.

Når dit kæledyr kommer hjem, vil det være påvirket af narkosen, og bør derfor fodres forsigtigt med små portioner af dets yndlingsfoder for at forhindre opkastninger. Du kan evt. købe et let optageligt postoperativt foder med hjem til de første dage efter operationen. 

Minimal blødning fra operationssåret kan forekomme. Hvis du er i tvivl om noget, er du altid meget velkommen til at ringe til os. I de fleste tilfælde vil helingen være næsten komplet efter 10 dage, og stingene kan fjernes på dyreklinikken. Husk, at du skal aftale tid til dette hos os.